Derfor er det vigtigt, hvordan du klæder dig som fagmand

Du kender sikkert ordsproget om at man ikke skal skue hunden på hårene. Ikke desto mindre er det dét, vi mennesker gør hver eneste dag. I langt de fleste tilfælde sidder det i underbevidstheden, men det har alligevel en indflydelse på vores eventuelle bedømmelse af et andet menneske. Derfor er det naturligvis virkelig vigtigt, at du klæder dig optimalt, når du har med kunder at gøre. Det kan nemlig betyde forskellen imellem et ja og et nej. Det er videnskabeligt bevist, og derfor er det også noget, som du bør eksperimentere med. Det gælder naturligvis både dig og dine medarbejdere.

derfor er det vigtigt hvordan du klæder dig som fagmandKlæd dig som en chef

Hvis du er i chef i virksomheden, er det vigtigt, at du signalere dette. På den måde kan potentielle kunder se, at det er dig, der repræsenterer virksomheden. Det er altid dejligt for en eventuel kunde, at kunne sætte ansigt på overhovedet i virksomheden. Man danner sig nemlig lyn hurtigt en relation til virksomheden, blot ved at se chefen. Derfor er det også vigtigt, at du har en nogenlunde idé om hvem dine potentielle kunder kunne være. Kan de lide pænt tøj (jakkesæt og så videre), skal du naturligvis bære netop dette. Det afhænger naturligvis meget af hvilket erhverv, du arbejder inden for.

Er du ansat i en virksomhed?

Hvis virksomheden har en dresscode, skal du naturligvis bære det tøj, som de beder dig om. Det bliver først lidt besværligt, når de ikke har en dresscode. Du skal nemlig her selv afgøre hvilket tøj, som du synes passer ind i forretningen. Hvis du er håndværker, kunne det naturligvis være relevant at bære arbejdstøj. Men der er selvfølgelig forskel på hvilket arbejdstøj, du bærer. Bær eventuelt noget tøj, hvor firmaets navn eller logo er på. Bær derimod ikke blot jogging tøj eller slidt gammel T-shirt. Dette udstråler langt fra engagement, og det kan såre den virksomhed, du arbejder for.